isabelle vanlaere
Pijl icoon
Open hand op houten tafel met drie ringen in de hand

Toekomstige
erfstukken met
vakmanschap
gemaakt

ISABELLE VANLAERE

Al tijdens mijn artistieke opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen startte ik mijn zoektocht naar het perfecte juweel. Terwijl de nadruk vroeger meer op het inhoudelijke lag, bouw ik nu verder op eeuwenoude en eenvoudige ontwerpen. Ik laat me leiden door mijn intuïtie en gevoel. Spelend met eindeloze kleurencombinaties en composities breng ik het ontwerp naar de essentie. Sober maar nooit te strak.

PIèCES UNIQUES

Mijn collectie is tijdloos elegant en haast klassiek maar dan met een eigen handtekening. Alle stukken zijn ‘Pièces uniques’ aangezien geen enkele steen zijn gelijke vindt qua kleur of vorm en alles met de hand wordt gemaakt in mijn eigen atelier. Ik geniet van het uitzoeken van edelstenen bij mijn vertrouwde leveranciers en doe daarbij beroep op hun expertise. De samenwerking met mijn team, dat bestaat uit Raf, Hanneke, Guy en Johan, ervaar ik als verrijkend. We vullen mekaar aan in alle creatieve vrijheid. Het is de unieke inbreng van ons allemaal die je weerspiegeld ziet in de creaties.

Het gebruik van geel goud zorgt ervoor dat het juweel een warme uitstraling krijgt. Het goud is voornamelijk gerecycleerd goud. In mijn atelier werk ik uitsluitend met natuurlijke materialen. Synthetische stenen of labgrown diamanten zal je nooit zien in mijn ontwerpen.

Model met hand op het gezicht met goudgele ringen met edelstenen aan ringvinger

RESPECT

De financiële waarde van een juweel wordt vaak overstegen door de emotie die mensen eraan hechten. Als ontwerper is het een voorrecht om met de onuitputbare schoonheid der natuur te mogen werken en het is belangrijk dat we er respectvol mee omgaan. Denk na, koop juist en draag de stukken.

SERVICE

Mijn team en ik zijn er voor jou, zowel voor als na jouw aankoop. Oppoetsen of aanpassen … we helpen jou graag verder zodat je je juweel weer met plezier kan dragen.